Mitul peelingului chimic în sezon rece


Industria de beauty e invadată de tot felul de mituri, un fapt trist de altfel. Unul dintre cele mai răspândite este cel al peelingului pe timp iarnă. Nu este adevărat că procedura în cauză are efecte negative asupra tenului în această perioadă rece. În material aflăm explicaţii ce vin să confirme că peelingul este un tratament superb pentru sezonul toamnă- iarnă.

Pe timp de toamnă şi iarnă, factori precum vânt: frig, ploi sau zăpezi reduc secreţia sebacee şi hidratarea stratului cornos. Graţie acestei proceduri, regenerarea devine mai avansată, iar razele UV nu sunt atât de agresive. E un tratament recomandat atât doamnelor, cât şi bărbaţilor. Numărul de şedinţe variază în funcţie de tipul tenului şi efectul dorit. Însă după vârsta de 25 de ani e cea mai indicată perioadă pentru aplicarea peelingului. La adolescenţi e benefic în cazul leziunilor post- acneice.

Avem patru tipuri de peelinguri:

Enzimatic – perfect pentru toate tipurile de ten, inclusiv recomandat însărcinatelor. Conţine enzime naturale şi e indicat în orice anotimp. E o procedură efectuată doar în cabinetul cosmetologic pentru efecte benefice şi de durată.

Mecanic – are elemente de siliciu, bambus, cocos, migdale. E o procedură tot mai solicitată. La fel, e un tratament recomandat în cabinetul specialistului. Cu acizi din fructe – aceste elemente sunt extrase din fructe, în diverse cantităţi. Vorbim de 10, 20, 30 sau 40 de procente. E indicat doar pentru sezonl rece şi, la fel, se efectuează în cabinetul cosmetologic.

Chimic – exfoliază profund, iar procedura se mai numeşte chemo-exfoliere. E din cauza aplicării mai multor agenţi chimici care produc o exfolierea controlată. Rezultatele sunt vizibile prin ameliorarea unor defecte cutanate şi îmbunătăţirea aspectului estetic al pielii. E un tratament ce îl puteţi aplica acasă, dar foarte atent şi cu mişcări blânde.

Cum alegi tipul de peeling pentru tenul tău?

  1. Vii la o consultaţie medicală pentru a studia tipul de ten şi a evalua afecţiunea
  2. acestuia.
  3. Se va stabili fototipul cutanat şi gradul de fotoîmbătrânire
  4. Se analizează indicaţiile medicului-estetician.
  5. Nu uităm de pregătirea pre şi post peeling.

Efectele benefice ale peelingului:

  1. Reîntinerește pielea și are un efect anti – îmbătrânire.
  2. Regenerează, hidratează și îmbunătățește aspectul general al pielii.
  3. Luminează tenul.
  4. Crește elasticitatea pielii.
  5. Uniformizează pigmentarea.
  6. Elimină treptat cicatricele post – acnee.
  7. Reduce dimensiunile porilor.
  8. Ameliorează sau elimină ,,petele solare”.
  9. Îmbunătățește starea pielii predispusă la acnee.
  10. Elimină punctele negre și ameliorează seboreea.

Vă recomand să fiți informați corect și să luați decizii înțelepte pentru tenul vostru!

Fiţi sănătoşi şi frumoşi!

Sfaturi

Leave a Reply

Salut!