Detoxifierea este un program de slăbire? Află adevărul despre acest mit


Ești sigur că detoxifierea poate înlocui frecventarea unei săli de sport și alimentația corectă, însă adevărul este altul. Detoxifierea în niciun caz nu trebuie confundată sau asociată cu așa numitele „diete pentru slăbit”. Sunt noțiuni cu efecte diferite. Astăzi vreau să afli adevărul din acest articol.

Detoxifierea înseamnă a adopta un stil sănătos de viață și a preveni anumite stări patologice, înseamnă a renunța la toxine și a ajuta organismul să scape de cele acumulate de-a lungul timpului. Dacă după o perioadă scăpăm și de câteva kilograme, datorită noului stil de viață adoptat, atunci aceasta înseamnă și un succes. Un regim alimentar echilibrat asociat cu activitate fizică regulată, inevitabil vor avea doar efecte benefice. Există abordări diferite, de a menține o greutate sănătoasă, pentru fiecare organizm în parte. Cele mai simple și generaliste recomandări de urmat sunt:

  • a nu face abuz (de niciun fel), ci dimpotrivă a mânca porții mici de mâncare;
  • a include alimentele treptat în alimentație și a nu le combina prea multe între ele;
  • a nu uita de hidratare;
  • a consuma produse bogate în fibre (boboase, kiwi, banană, pere, prune uscate, nuci, semințe de in, dovlecei, etc);
  • a face cumpărături – inteligent ( altfel spus, a evita rafturile din supermarket care conțin produse pline de conservanți, patiseria, mâncarea procesată, mezelurile).

Da, este daunător de a ne programa să slabim drastic. Este bine să înțelegem că slăbitul nu se face la viteză fără a avea și consecințe. Este absolut important să ne asigurăm că suntem sănătoși. Personal am avut ocazia să întâlnesc pacienți și situații care mi-au confirmat de nenumărate ori că cel puțin o vizită de rutină pe an, la medicul de familie este absolut necesară. Dacă starea sănătății este satisfăcătoare și nu prezentați carențe sau patologii de oricare alt tip, atunci detoxificarea de tipul celei recomandate mai sus, nu vă poate face niciun rău. Este important de a nu cădea în extreme și a nu vă lăsa păcăliți de „produse magice”, rețete magice de slăbit sau oricare alt tip de trend-uri, care da, pot fi periculoase pentru dumneavoastră.

Sfaturi

Leave a Reply

Salut!