Iată de ce ar trebui să consumi zmeură!


Zmeura, mica pomușoară, delicată și parfumată ne atrage prin calitațile sale gustative, dar și prin valorile sale nutriționale. Delicioasele fructe au un conținut caloric și de acizi grași scăzut, dar sunt foarte bogate în fibre și antioxidanți.

100 g de zmeură conțin numai 52 de calorii și 6,5 g de fibre.

Zmeura conține elementele: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme ușor asimilabile.
Vitaminele: A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C.
Zmeura conține antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina, acidul galic și acidul elagic. Uleiul din semințele de zmeură este un factor natural de protecție solară. Acesta conține cantități mari de compuși polifenolici, cunoscuți și pentru rolul lor anti-cancer.

 

Beneficiile consumului de zmeură

*Arderea grăsimilor

Fructul este bogat în fibre și mangan. Fibrele ajută la încetinirea procesului digestiv, astfel încât senzația de sațietate să persiste cât mai mult, iar manganul este un mineral care ajută la menținerea valorilor înalte ale ratei metabolice. Cea din urmă contribuie la arderea grăsimilor.

* Consolidarea sistemului imunitar

Mineralele cum ar fi vitamina C au rolul să ajute organismul să dezvolte țesuturile conjunctive puternice și să creeze un sistem imunitar capabil să respingă atacul micro-organismelor. Zmeura, dar și alte fructe de pădure conțin cantități mari de vitamina C, precum și potasiu.

Prevenirea apariției bolilor 

Zmeura conține substanțe cum ar fi flavonoidele și fitochimicalele. Acestea participă la prevenirea apariției multor boli. Fructul are în compoziție substanțe care ajută la preîntâmpinarea infecțiilor vezicii urinare, prin împiedicarea aderenței bacteriilor la celulele care căptușesc pereții tractului urinar.

* Vedere sănătoasă …

Alimentatie

Lasă un răspuns