Sfaturi de bază! Cum îngrijim tenul pe timp de iarnă?


Pe perioada sezonului rece, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Oscilațiile bruşte de temperatură prin trecerea de la ambientul încălzit, la aerul rece de afară, nu fac decât să usuce şi să irite pielea. Neacordarea atenţiei cuvenite pielii pe timp de iarnă are drept consecinţă îmbătrânirea precoce a dermei. Tot în sezonul rece sporesc unele afecțiuni mai vechi ale pielii, cum ar fi Cuperoza sau Neurodermita.

Fenomenul este agravat de efectul vasoconstrictor al frigului. Când afară temperaturile sunt scăzute, circulaţia la nivelul pielii este mai lentă, ceea ce împiedică o bună oxigenare şi hrănire a ţesuturilor. Se încetineşte şi reînnoirea celulară, pielea pierzându-şi astfel tonusul şi supleţea, devenind opacă şi aspră.

Woman’s beauty portrait

Cei mai importanți pași pentru îngrijirea zilnică a tenului fiind:

1. Curățarea tenului
Se recomandă curățarea/demachierea tenului atât seara, cât și dimineața. Cele ma indicate produse de curățare pentru sezonul rece sunt produsele hidratante (pentru tenul uscat – apa micelară sau lăptișorul de curățare, pentru tenul combinat – spuma sau gelul de curățare).

2. Reglarea pH
Utilizăm soluția tonică cu efect de hidratare sau cu acizi de fructe. Pe un disc de vată se aplică o cantitate moderată și se prelucrează fața, gâtul și decolteul. Apoi urmează pasul 3.

3. Aplicarea Serumurilor
Este binevenită aplicarea unui serum fie cu Vit. C, A, E, F, Acizi grași Omega 3 și Omega 6,  Acid Hyaluronic sau Colagen etc. Datorită masei moleculare mici pe care o posedă serumurile, acestea au proprietatea de a penetra în profunzimea tegumentului, astfel asigurând o hidratare eficientă și completă pielii.

4. Cremele
Pentru o hidratare eficace recomandăm să folosiți o cremă cu efect de hidratare, seara. În timp ce dimineața – o cremă hrănitoare cu vitamina A și E.

5. Protecția SPF care poate oferi nuanță și va înlocui fondul de ten.
Cremele cu factor de protecţie solară sunt indicate inclusiv pe timpul iernii, pentru că pielea poate fi afectată atât de soare, cât şi de reflexiile oferite de zăpadă.
OBLIGATORIU:  Masca scrub și masca hidratantă și hrănitoare
Săptămânal se recomandă o mască scrub pentru a exfolia stratul cornos de celule moarte și o mască puternic hidratantă și/sau hrănitoare.

Precum frumuseţea vine din interior, trebuie să ştiţi că orice obicei alimentar va deveni vizibil pe exterior mai devreme sau mai târziu. Combinaţi alimentaţia sănătoasă cu exerciţiile fizice, hidratați-vă suficient, evitați băile fierbinți, purtați căciulă, fular și mănuși pe durata sezonului rece.

Piața produselor dermatocosmetice este extreme de mare și avem la dispoziție foarte multe opțiuni. Pentru a vă alege produsele potrivite exact pentru tenul Dvs. este important să consultați un specialist.

Nu uitaţi, pe termen lung un ten lăsat în voia sorţii va îmbătrâni mult mai repede în comparaţie cu unul îngrijit. Ridurile apar mai uşor, iar cele fine se adâncesc mai rapid.

Pentru a fi în armonie și a ne accepta schimbările de vârstă cu ușurință e bine sa urmăm acești câțiva pași elementari de îngrijire a tenului la domiciliu.

Sfaturi

Leave a Reply

Salut!